- DANIŞTAY KARAR ÖZETLERİ
- ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLAR YÖNERGESİ 05/03/2012
- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ (10/07/2010 - 27637 R.G.) (DEĞİŞİKLİKLER İŞLENMİŞTİR.)
- EKAP (ELEKTRONİK KAMU SATIN ALMA PLATFORMU) ***YENİ SİSTEM***
- İlköğretim Kurumları Standartları Dökümanı Yayımlandı. (02. Eylül. 2010) (İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Yönetmelik
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARININ BAKANLIKLAR İLE ONLARA BAĞLI KURUM VE KURULUŞLARDAN YARARLANMA YÖNETMELİĞİ
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARININ BAKANLIKLAR İLE ONLARA BAĞLI KURUM VE KURULUŞLARDAN YARARLANMA YÖNETMELİĞİ
Bakanlar Kurulu Kararı
: 16/11/1983-83/7401
Resmî Gazete
: 13.12.1983/18250
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1. Bu Yönetmeliğin amacı yükseköğretim kurumlarının ve özellikle meslek yüksek okullarının, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülebilmesi için, Bakanlıklar ile onlara bağlı kurum ve kuruluşlardan, ders araç gereçleri ile öğretim elemanı temin etmek; öğrencilere atölye ve sağlık tesisleri ile diğer iş yerleri ve tesislerden staj ve uygulama imkânları sağlamak ile ilgili esasları düzenlemektir.
Kapsam
Madde 2. Bu Yönetmelik Yükseköğretim Kurumlarını, Bakanlıklar ve onlara bağlı kurumlar ile bu kurumlardan yükseköğretim kurumlarının yararlanma esaslarını kapsar.
Yararlanma Alanı ve Şekli
Madde 3. Yükseköğretim kurumları, özellikle meslek yüksek okullarının eğitim–öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi için, ders araç-gereçleri ile öğretim elemanı temin etmek ve öğrencilere atölye ve sağlık tesisleri ile diğer iş yerleri ve tesislerinde staj ve uygulama imkânları sağlamak üzere, ilgili Bakanlıklar ile onlara bağlı kurum ve kuruluşlardan aşağıda belirtilen esaslar içinde yararlanırlar:
a) Yükseköğretim kurumları, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde yararlanılabilecek öğretim elemanı ve yukarıda belirtilen imkânların sağlanması için ilgili Bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlardan talepte bulunurlar.
b)Talep üzerine Bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlar, bu Yönetmelik çerçevesinde yükseköğretim kurumlarına tahsis edebilecekleri personel ve maddi imkânlar ile bunlardan yararlanma esaslarını ve süresini tespit ederek her öğretim yılı başında yükseköğretim kurumuna bildirirler.
c) Öğretim yılı başında (a) ve (b) bendlerinde belirtilen esaslar ve imkânlar dikkate alınarak Bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşların yetkilileri ile ilgili yükseköğretim kurumu yetkilileri arasında, yapılacak işbirliğinin kapsamı ve karşılıklı yükümlülüklerin neler olacağı bir protokolle belirlenir. Bu protokolde staj ve uygulama programı, personel görevlendirme, tesis ve araç tahsisi, bunlardan ortak ve mustakil yararlanma süreleri, güvenlik ve çalışmaların kontrol ve değerlendirmesi konuları öncelikle düzenlenir.
Yararlanmanın Sınırı
Madde 4. Yükseköğretim kurumlarının, ilgili kuruluşların çeşitli imkânlarından yararlanması amacıyla yapılacak işbirliğinde, işbirliği yapılacak kurumun hizmetlerinin aksamaması esastır.
Disiplin Kuralları
Madde 5. Öğrenciler, yükseköğretim kurumlarının disiplin hükümleri yanında, ilgili Bakanlık ile onlara bağlı kurum ve kuruluşun disiplin, çalışma ve iş emniyeti ile ilgili kurallarına da tabidirler.
Dayanak
Madde 6. Bu Yönetmelik, 2809 sayılı “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun'un 4. maddesi gereğince hazırlanmıştır.
Yürürlük
Madde 7. Bu Yönetmelik yayını tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 8. Bu Yönetmeliği Bakanlar Kurulu yürütür.















